Laboratorul - Verificarea calității producției alimentare
Direcții de activitate






Echipa laboratorului

GOLUBI Roman
Șef de laborator
Doctor în științe tehnice
- Articole publicate
- Profil IBN
- Specialitatea 253.01 – Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală (cu specificarea produselor și procedeelor). teza susținută 28.08.2019.
- Tema tezei: Valorificarea strugurilor nematuraţi la obţinerea compoziţiilor nutritive
- https://orcid.org/0000-0003-4444-9515
- +373 78270758
- +373 22 28 50 13
- romangolubi985@gmail.com
- https://www.facebook.com/RomanGolub1985
Colaboratorii Laboratorului
Cercetător științific coordonator
Doctor în științe chimice.
Abilitat la specialitatea:
253.01. Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală (cu specificarea produselor şi procedeelor)
253.02. Tehnologia produselor alimentare de origine animală (cu specificarea produselor şi procedeelor)
email:euiorga@yahoo.com
Cercetător științific, doctorand
Bursa de excelență a Guvernului în a.2021
https://orcid.org/0000-0002-6612-9937
email:dcrucirescu@mail.ru
Cercetător științific
Inginer superior
Brevete și inovații
- Procedeu de obţinere a acidifiantului de cupaj din struguri şi mere.
MD 4757 (data depozitului 15.16.2020). Golubi R., Iorga E., Crucirescu D., Fiodorov S., Iorga L., Voitco E., Rabotnicova L. - Procedeu de obținere a acidifiantului din mere.
MD Nr. 1286 (data depozitului 27.03.2018). Golubi R., Iorga E., Bucarciuc V., Arnăut S., Crucirescu D. - Procedeu de obținere a iaurtului funcţional din lapte de capră.
MD Nr. 1424 (data depozitului 25.10.2018). Cartaşev A., Migalatiev O., Bogdan N., Popovici C., Golubi R., Grumeza I., Caragia V., Coev Gh. - Procedee de producere a acidulantului şi sucului din struguri de soiuri Vitis labrusca.
MD Nr. 913 (data depozitului 26.08.2014.2014). Golubi R., Iorga E., Achimova T. - Procedeu de obținere a vișinelor şi cireșelor uscate îndulcite.
MD Nr. 938 (data depozitului 2014.10.10). Şleagun G., Popa M., Fiodorov S., Cupcea T., Suvorova G., Vîcerova L. - Procedeu de prelucrare a seminţelor de struguri. MD Nr. 51 (data depozitului 25.03.2009). Iorga E., Duca Gh., Verbanov V., Soboleva I., Nojac E., Crucirescu D.
- Suc cupajat cu miez.
MD Nr. 158 (data depozitului 30.09.2009). Pîrgari E., Iorga E., Dichina A. - Suc natural cupajat
MD Nr. 159 (data depozitului 30.09.2009).Pîrgari E., Iorga E., Dichina A.
Colaborări
- Moldova.
Participări la expoziții și conferințe
Proiecte de cercetare:
15.817.05.03A ( 2015-2018) „Dezvoltarea tehnologiilor de procesare a materiei prime agroalimentare indigene în asigurarea calităţii şi siguranţei Alimentelor” dr. Iorga Eugen Vasilie
11.817.04.32A ( 2011-2014) „Tehnologii inovaționle de prelucrare a materiei prime agricole de origine vegetală și animală” dr. Iorga Eugen Vasilie
- ( 2010) „Elaborarea metodologiei de diagnostică a tulburărilor cristaline în sisteme metastabile de sucuri şi concentrate din struguri” proiectul bilateral dr. Iorga Eugen Vasilie
PROPUNERI DE COLABORARE
Contacte
Vizitați-ne
Republica Moldova,
mun.Chișinău, MD 2070
or. Codru, str. Vierul 59,